17 September 2008

Aku Ada Dua

17 sept 2008.
Last day skola..wuuhhuu..

Saat jari ku menari-nari diatas keyboard dan bukan ditempat lain..
dahiku mengeluarkan titisan air mengandungi Natrium Klorida,
dalam hatiku terdetik kata-kata pilu..
"Mother Grandfather, panasnye harini..!"
harini spti hari2 biase..Bekalan letrik kat kuliah terputus lagi! Walaupun ade Generator, tp mamat yg jaga cc free ni kate xboleh pasang ekon. Aku tanya "Sebab?".."Atas Suruh!" dia kata.
"minyak generator nak abis,".
Aku pun sound die gaya ala2 kapalterbang terhempas gitu: gi la beli, mangkuk! tu pun susah ke?
Mamat CC: gi beli mangkuk nak buat apa?
Aku (buat muke bengkek Mr.Bean) : G la beli minyak, duhai mangkuk!
*dialog tambahan hanya selingan semata².

Disaat itu aku pun mcm biasa, salahgunakan kemudahan univ utk kegunaan lain.heheh
Bkk la laman web blogger2 politik nak baca news la konon.haha.. Bila aku bukak aje, aku tgk ade 1 tulisan kelip2 die tulis "
click sini utk banteras ISA".
Sbg rakyat malaysia yang
prihatin (buwweekk),aku cecepat klik kt situ n die bwk ke petition online/NoISA. aku bace sesikit n kekonon nk tinggalkan la signit
ure kt situ. Support bantah ISA beb..haha.. kat situ die sruh letak nama penuh, email, dgn Comment. Aku pun dengan semangat isi form,n tulis "BEBASKAN TAHANAN ISA!!". Pastu click 'submit your signiture'..sekali aku click, die klua gini...


klik gambar utk lihat lebih jelas

Aku mule tetanye2..aik,bile la pulak aku sign bendahalal nih..aku pun click perkataan 'here' tuh..
and kuar..

klik gambar utk lihat lebih jelas

Ahh..sudah..bile mase la pulak aku letak signiture kat sini nih..Sape kah gerangan yg berani gile babai pakai name aku utk bende2 berpekdah seperti ini? aku pun cecepat toleh kiri kanan kot2 ade sesape yg muke cam aku ke, pkai tag name cam aku ke..ternyate xdeh..
aahh siud tul.. aku pun angkat kaki n blah dari situ..dlm hati,alamak!! sape yg pepandi pkai nme aku ni? Die xde nme sendiri ke, bapak die telupe bg nme mse lahirkan ke ape..kok ye pon mintak izin la dlu.Tau la name aku mmg best lg wanted..chaiss!!


ps2: mane ni spek aku xjumpe2 da 2hari ni..waahaa..balik la spek..jgn aa majuk..Agen22,pinjam spek serbagune jap..

5 comments:

cato;patchi said...

hahaha ala ritu saje nak pinjam name kiden sebab malu name ea xsedap. kantoi la pulak skrg. T_T hahaha


nak cermen mate serba gune? amek sendiri kat b-1-3. kwang3. haha

xjumpe spek lagi ke agen04? ish nakal punye spek ni. sepak je. haha

Anonymous said...

http://molec08.blogspot.com/2008_06_01_archive.html

eizaz said...

huahahaha..
2 la ko..
agen2 kn da kne clonned..
best per..
huahuahhahuhuh

KiDeN~H.D.3 said...

-e'a-
nme ea lg sedap..klu kiden, baik pkai nme ea..tp kang kompem paparazzi lg kejar..hahaha

xjmpe lg la..dah macam2 pujuk spek tu xnk balik..kuih tart da abis 3balang da nk pujuk die..hahaha

eizaz
tu a sapal..
ntah2 ko yg menclon kn nme aku eyh?
oo..ahahah

KiDeN~H.D.3 said...

anonymous(bad)
tengkiu la bad susah2 je wat citer pasal aku..hehehe